Crisisbestendige groei? Het kan!

Groeit jouw onderneming gestaag? Top, dan ben je alvast goed bezig! Maar laat dat je niet in slaap wiegen. Is jouw onderneming namelijk ook klaar om slechtere tijden te trotseren?

Wanneer een onderneming het goed doet, wordt er vaak enkel nog gekeken naar de strategie of koers die er op dat moment moet worden gevolgd. Zonder nieuwe paden te bewandelen of rekening te houden met minder gunstige scenario’s. De onderneming is voornamelijk bezig met het meeste te halen uit de huidige situatie m.a.w. het beter doen dan de concurrentie op de gekende markt(en). Dit zijn markt concurrerende strategieën of red ocean strategieën.

Crisisbestendige Groei? Het Kan!

De tegenhanger hiervan is de markt creërende strategie. Hierbij ligt, zoals de naam al doet vermoeden, de focus niet op de bestaande markt maar op het creëren van een nieuwe markt of speelveld. Ook wel gekend als blue ocean strategieën.

Het zijn net deze blue ocean strategieën die ervoor zorgen dat jouw onderneming niet, of alleszins minder, onderhevig is aan de (macro) economische grillen. Niet alleen in goede tijden zorgen deze strategieën voor groei spurten, maar ook in moeilijke tijden zorgen ze er voor dat jouw onderneming kan groeien.

Meer over markt creërende (of blue ocean) strategieën zodat jouw onderneming ook slechtere tijden kan trotseren, kan je later op onze website terug vinden.

Kan je niet wachten en wil je meer te weten komen over blue ocean strategieën? Neem dan zeker hier een kijkje:

  • Boek: Blue Ocean Strategy van W. Chan Kim en Renee Mauborgne (bol.com)
  • Youtube: kanaal omtrent Blue Ocean Strategy en Blue Ocean Shift (Youtube)

 

SAMEN GROEIEN

Het team van Horizon Partners ademt ondernemen en staat te popelen om met jou van gedachten te wisselen. Met de juiste vragen identificeren we samen ongetwijfeld kansen voor jouw onderneming, zowel strategisch als financieel.

Gratis en vrijblijvend eens van gedachten wisselen? Plan dan hier makkelijk jouw afspraak!

LET'S MEET

Selecteer je dienst*
Wanneer?*
Je voornaam*
Je familienaam*
Je telefoonnummer
Geef je ons graag al wat meer info?
Je e-mailadres*
Je bedrijfsnaam