Meerdere doelstellingen? Focus!

Het klinkt als een open deur in trappen, maar te veel doelstellingen op eenzelfde moment nastreven is geen goed idee. Het is namelijk moeilijk om op alle vlakken betekenisvolle voortgang te boeken en net daarom is de kans dat je vroegtijdig opgeeft groter.

Klinkt dit bekend in de oren maar is het toch moeilijk om je hier aan te houden? Dan is het tijd om een stap terug te zetten en te bepalen welke doelstelling jouw focus momenteel het meest verdient. Houd daarbij in het achterhoofd dat je doel in lijn moet liggen met de strategische visie van je onderneming.

Zijn er toch meerdere doelstellingen even belangrijk, dan zal je ze alsnog chronologisch moeten zetten om te bepalen wat de beste volgorde is. Lijst ook even op wat je nodig hebt – skills, relaties, geld, tijd, … – om deze doelen te bereiken.

Wees altijd alert voor zogenaamde keystone goals. Dit zijn doelstellingen die al het ander werk of het behalen van andere doelstellingen makkelijker maken.

Ten slotte raden we aan om minstens een bepaalde tijd je doelstelling na te streven, bijvoorbeeld minstens 6 maanden. Dit zorgt er voor dat wanneer je niet meteen resultaten ziet, je niet in de verleiding komt om het geweer van schouder te veranderen.

Is het moeilijk om te focussen? Dan kan het Business Model Canvas je helpen om richting te vinden. Lees er hier meer over.

Meerdere Doelstellingen Focus!

SAMEN GROEIEN

Het team van Horizon Partners ademt ondernemen en staat te popelen om met jou van gedachten te wisselen. Met de juiste vragen identificeren we samen ongetwijfeld kansen voor jouw onderneming, zowel strategisch als financieel.

Gratis en vrijblijvend eens van gedachten wisselen? Plan dan hier makkelijk jouw afspraak!

LET'S MEET

Selecteer je dienst*
Wanneer?*
Je voornaam*
Je familienaam*
Je telefoonnummer
Geef je ons graag al wat meer info?
Je e-mailadres*
Je bedrijfsnaam