Verandering in je onderneming: Voorkom deze 3 valkuilen.

Wanneer je als ondernemer wil groeien dan hoort daar ongetwijfeld een weg vol verandering bij. Elke ondernemer en onderneming evolueert doorheen de tijd, zonder dat we daar al te veel voor moeten ondernemen. Je onderneming groeit gestaag, je gebruikt nieuwe tools en werkmethodes, de markt evolueert, … .

Maar soms is het een heel bewuste keuze om veranderingen aan te brengen. Dit kan zijn bij het aanwerven van een eerste werknemer, het openen van een tweede vestiging, het introduceren van nieuwe producten of diensten, een overname of nieuwe samenwerking, … .

In dat laatste geval sta jij volledig aan het roer van de verandering. Je kiest er bewust voor om je onderneming te transformeren. In ieder geval heb jij de kaarten in handen en sta je voor een uitdagende periode.

Zo’n verandering is namelijk niet altijd eenvoudig. We kunnen zelfs zeggen dat het vaak moeilijk is. Daarom willen je jouw alvast behoeden voor drie veel voorkomende valkuilen.

 

3 Valkuilen (en hoe je ze kan voorkomen)

 

    1. Onderschat de omvang van het werk niet

Sta daarbij zeker even stil bij de volgende zaken:

Want A More Manageable Workload? Here Are 4 Ways To Speak Up And Push Back | Inc.com

  • Neem voldoende tijd om het “waarom” van je transformatie uit te werken. Niemand wil namelijk veranderen om te veranderen.
  • Stel realistische verwachtingen in, zowel qua timing als omvang.
  • Breng de nodige middelen (geld, mensen, tijd, …) in kaart.

 

Nadat je je einddoel in kaart hebt gebracht, doe je er goed aan om dit onder te verdelen in kleinere tussentijdse doelstellingen. Kleinere projecten en initiatieven maken het geheel behapbaar en zo zie je op korte termijn steeds vooruitgang. Indien mogelijk kan je de verschillende projecten toewijzen aan verschillende teams in je onderneming.

 

    2. Overschat de capaciteiten van je medewerkers niet

Overleg met je medewerkers. Stem af wat ze extra kunnen doen, bovenop hun dagdagelijkse taken en verantwoordelijkheden. Luister naar de feedback en stuur bij waar nodig.

Je betrekt hen bij het proces en creëert een draagvlak binnen je eigen onderneming. Zo voorkom je onrealistische deadlines, burn outs en ontevreden medewerkers.

 

    3. Communiceer open

Verberg niet waarom deze verandering belangrijk is voor jou en voor de onderneming. Wees transparant en licht toe waarom jij vindt dat de onderneming in de nieuwe richting moet evolueren.

“Be a leader, not a boss.”

Werk Jij Voor Een Baas Of Een Leider? - Jobat.be

 

 

Sta jij voor een gelijkaardige uitdaging en wil je jouw onderneming transformeren? Kijk dan zeker ook op de website van Vlaio voor steunmaatregelen (https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/strategische-transformatiesteun).

Nog niet zeker of je veranderingen wil doorvoeren in je onderneming? Of welke veranderingen je best eerst doet? Neem onze blogpost over het Business Model Canvas er bij en kijk waar er nog kansen liggen voor (en door) verandering.

SAMEN GROEIEN

Het team van Horizon Partners ademt ondernemen en staat te popelen om met jou van gedachten te wisselen. Met de juiste vragen identificeren we samen ongetwijfeld kansen voor jouw onderneming, zowel strategisch als financieel.

Gratis en vrijblijvend eens van gedachten wisselen? Plan dan hier makkelijk jouw afspraak!

LET'S MEET

Selecteer je dienst*
Wanneer?*
Je voornaam*
Je familienaam*
Je telefoonnummer
Geef je ons graag al wat meer info?
Je e-mailadres*
Je bedrijfsnaam